Martha Liliana

Martha Liliana

OM BLOGGEN

Find inspirations, collect informations and use my observations to create readable stories.

Enda en mening om digital markedsføring, sosiale medier, content marketing osv.

MarkedsføringOpprettet av Martha Liliana fr., juli 06, 2018 16:32:25

– men denne gangen er det en som ikke har noe catchy tittel eller work abouts som uttrykker seg.

Enten man ønsker å sette arbeide til eksternt eller gjøre det selv, opplever flere og flere tilbydere av kurs, produkter eller andre tjenester økende antall besøkende og respondenter på nett. Så vi kan enten like denne trenden og henge oss på, eller vi kan bli løpende etter.

Soon to be 4 year old utdannet markedsekspert har jeg dessverre ikke fått opparbeidet meg en arbeidserfaring som markedskoordinator, markedsfører, digital markedsfører m.m. Endringene så vi gradvis fra jeg startet på bachelorstudiet i 2009, men digital markedsføring som da ble så vidt nevnt var e-post, reklamefilmer og blogg. På masterstudiet stilte den vitenskapelige arme seg skeptisk til entusiasmen rundt sosiale medier. Noe som kom tydelig frem da vi fikk besøk av forelesere fra BI i Oslo.

Som student var det til tider lett å føle at man ble dratt i begge armer. Hvor den ene siden ønsket at vi skulle tenke operasjonalisert, kvantitativt, kommunikasjonskanaler, Facebook, Twitter – everything and everywhere. Mens på den andre siden var det kvalitativt, forskning, studier, feltarbeid, artikler – med en kritisk og analytisk tilnærming.

Det jeg kan huske som ble trukket frem som kritiske kriterier fra SoMe siden, var at Facebook ikke er for alle. Hun trakk frem Paven som eksempel, men trakk det fort tilbake, fordi hun syntes at det egentlig ikke var så dum ide at han begynte med ads. Nå er det kanskje sånn at hvis du selger produkter og ikke er på Facebook eller andre sosiale medier så velger du bort interaksjon med omverden. Ja, faktisk så harsh kan det oppfattes.